Hoofddoek

Het is niet eens echt de hitte waardoor het dragen van een hoofddoek en manteau wat oncomfortabel valt. Het is meer de totale onwetendheid over hoe alles erbij hangt en of dat nog volgens de code is, naast het vermoeden dat een vuilniszak nog beter zou staan, die de overstap van onbedekt naar gesluierd voelbaar maakt. Het waait hier harder dan ik had voorzien, dus mijn zorgvuldig op licht- en luchtigheid op de Dappermarkt uitgezochte hoofddoek heeft alles behalve de neiging recht te blijven zitten. Zodra ik om het even welke ruimte binnen ga voel ik onmiddelijk de neiging alles weer af en uit te doen. Dat is natuurlijk niet comme il faut; alleen de beslotenheid van het eigen huis geeft wat bewegingsvrijheid.Onze gastvrouw vertelt hoe ze zou willen dat ze buiten een t-shirt kon dragen en dat de sluierplicht aanleiding geeft tot onzinnige oordelen over mensen op basis van de hoeveelheid zichtbaar haar.De nieuwe kleding is voor het mannelijke deel van het gezelschap evenmin zonder obstakels. Net nog zijn we door Fariba rondgeleid door het Nationaal Museum, waar we opgravingen uit verre oudheden, Perzische tapijten en een replica van Rembrandt door Irans beroemdste schilder hebben bewonderd. Terug in huis verpopt de gids zich. Zonder bril, hoofddoek en schoenen lijkt ze een geheel nieuw persoon. Precies op tijd wordt een genante tweede voorstelronde met haar vermeden.

Reacties

Leuk om te lezen. Veel plezier verder in Iran. De hoofddoek went op een gegeven moment, heb je trouwens al last gehad van een fantoom hoofddoek in huis? 😉 .. Je kan ook een poncho kopen ipv manteau (als je die niet hebt) op de Tehran bazaar (absolute aanrader om rond te snuffelen!!) Zit net wat ruimer, maar bedekt wel alles 😉 en de wind waait er heerlijk koel onder door. Ik blijf je blog zeker volgen. Binnenkort wordt mijn blog ook verder bij gewerkt: http://suusje8242.waarbenjij.nu (mijn log over mijn 11 dagen in tehran). Ik kijk er nu al naar uit om weer terug te gaan.

door Suzanne op 07.19.08 om 22:00

Ben net bij jouw serie over Iran uitgekomen! Hartstikke leuk! Ik ga in oktober naar Iran en ben me aan het inlezen! De praktijk rond de kledingvoorschriften boeien me zeer! Suzanne, ik ga zeker ook naar jouw blog!

door Onbekend op 08.18.08 om 22:07

Laat een reactie achter

Subscribe Naar boven