Het is een democratie, dus dan gaan we maar

Luke, Liverpool, medewerker jeugdherberg:

“Mijn favoriete wandeling in Liverpool is langs het water. Het geld waarmee de Docks daar zijn vernieuwd komt van Europa. Onze centrale regering zou dat soort investeringen hier niet doen. Thatcher heeft ons destijds aangewezen als een gebied voor ‘managed decline’. Er zijn hier flinke rellen geweest.

Zelf ben ik vooral bang voor de toekomst van de gezondheidszorg. Ik vertrouw die Tories gewoon niet! Laatst hebben ze een motie verworpen, waarin vast zou worden gelegd om de NHS niet te verkopen. Zij willen de zorg het liefst aan de markt overlaten. Waarom zou je anders zo stemmen? Dat is niet hetzelfde als dat er meer geld naar de zorg zal gaan. Straks moeten we losse dealtjes gaan sluiten met de VS en andere landen. Dan krijgen die zeker allemaal een stukje van onze NHS?

Ik wil in de EU blijven. Maar het is democratie, dus het moet maar gebeuren. Tegelijkertijd wisten mensen in het eerste referendum niet waar ze exact voor stemden. Stel dat er een no deal komt, dan wordt het net zo’n afschuwelijke situatie als toen de mijnen sloten. Zeker de helft van de handel hier in het noord-westen, is met Europa.

De garanties dat er geen no deal-Brexit komt zijn inmiddels wel voldoende om verkiezingen te houden. Wat mij betreft wint Labour ze en sluit een nieuwe deal met de EU. Die leggen we dan voor in een tweede referendum. En dat is het dan: die deal, of we blijven definitief.”


Reageer