Huisdieren

Sinterklaas heeft mij in december voorzien van een prachtig aquarium. Op dit moment staan er (ook hele mooie) tulpen in, maar voor die tijd heeft het dienst gedaan als woonplaats van een eendje.

Ik ben alvast hard bezig mensen te doordringen van het belang van een witte eend op mijn toekomstige landgoed. Daar zal uiteraard een riante eendenvijver aanwezig zijn, of in ieder geval een badkuip als permanent onderkomen. Omdat het aquarium nogal krap lijkt voor een beetje op leeftijd gekomen, donzige witte eend was mijn bewoner geel en van plastic.

Lustig dobberde hij er op los. Tot ik op een dag constateerde dat hij was verdwenen. Nadere inspectie stelde mij enigszins gerust: hij had een schutkleur aangenomen en leek daardoor erg op het door algen groen gekleurde water. Omdat ik niet zeker weet of algen parasiteren op hun groeiplaats heb ik de eend maar verwijderd.

Maar als straks de tulpen uitgebloeid zijn lijkt een nieuwe levende bewoner mij wel gezellig. Ik dacht aan guppies: klein (dus eten weinig, dus hoeven niet veel gevoerd te worden), kleurrijk (past goed in het interieur) en uitermate geschikt om een aquarium als habitat te hebben.

Inmiddels ben ik op zoek naar een ervaringsdeskundige, want toen ik “guppies” intypte op Google om me alvast op de hoogte te stellen van hun ideale watertemperatuur en gemiddelde leeftijd stond er in de top 3 (spreekbeurt van Simon en Emiel Weide niet meegeteld) de volgende site… Toch maar een pantoffeldiertje nemen?


Reageer